Mummy Tips

Μειώστε τον πόνο στα πόδια κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

July 2, 2020

Ο πόνος των ποδιών είναι αρκετά συνηθισμένος στην εγκυμοσύνη, ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο.

Τι τον προκαλεί;

Αύξηση βάρους

Η αύξηση του σωματικού βάρους έχει σαν αποτέλεσμα να ασκείται παραπάνω πίεση στα πόδια, κάτι που δημιουργεί και την αίσθηση του πόνου.

Μετατόπιση κέντρου βάρους του σώματος

Η κοιλίτσα σας που ολοένα και μεγαλώνει, έχει σαν αποτέλεσμα την μετατόπιση του κέντρου βάρους του σώματος. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να αναπροσαρμόσετε το περπάτημά σας, κάτι που μέχρι να επιτευχθεί, μπορεί να οδηγήσει και σε πόνο στα πόδια.

Αύξηση της ορμόνης ρελαξίνης

Το τρίτο τρίμηνο έχει παρατηρηθεί αυξημένη παραγωγή μίας ορμόνης που ονομάζεται ρελαξίνη. Η ρελαξίνη παίζει καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία για τον τοκετό καθώς είναι αυτή που χαλαρώνει τους πυελικούς μύες και τους συνδέσμους. Η συγεκριμένη ορμόνη προκαλεί και χαλάρωση των μυών και των συνδέσμων των ποδιών, οδηγώντας σε φλεγμονή και πόνο.

Πρήξιμο ποδιών

Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, το πρήξιμο στα πόδια είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο. Το οίδημα των ποδιών είναι αποτέλεσμα της αλλαγής της ροής του αίματος και συχνά συνοδεύεται και από πόνο στα πόδια.

Τι μπορείτε να κάνετε

  • Χρησιμοποιήστε ορθοπεδικούς πάτους. Θα σας ανακουφίσουν από τον πόνο και θα μειώσουν το πρήξιμο.
  • Προτιμήστε τα ίσια και άνετα παπούτσια. Επιλέξτε ένα ζευγάρι που ξέρετε ότι σας βολεύει και σας κάνει να αισθάνεστε άνετα.
  • Κάντε κομπρέσες στα πόδια. Τόσο οι κρύες, όσο κι οι ζεστές κομπρέσες θα μειώσουν το πρήξιμο και θα σας ανακουφίσουν από τον πόνο.
  • Αποφύγετε το πολύωρο περπάτημα
  • Το βράδυ, βάλτε τα πόδια σας σε ένα μαξιλάρι
  • Κάντε στα πέλματα και στους αστραγάλους σας απαλό μασάζ

Πηγή: momjunction.com/socialistacy

Original Source: mothersblog.gr

Μπορει επισης να σας αρεσει